Modulair meesterwerk in Almere Poort

Klimaatverandering, vergrijzing en woningtekorten vragen om innovatieve oplossingen. De Alliantie werkt aan duurzame en snelle bouwmethoden, zoals het project Xylino in Almere Poort. Xylino, wat 'hout' betekent in het Grieks, gebruikt voornamelijk hout als bouwmateriaal vanwege de lagere CO2-uitstoot en duurzaamheid vergeleken met beton en staal. Het gebouw wordt op de parkeergarage en liftschacht na volledig uit duurzame materialen zoals bamboe en hout opgetrokken.

Xylino maakt gebruik van Laminated Veneer Lumber (LVL), een modern houtproduct dat net zo sterk en veilig is als beton, maar veel milieuvriendelijker. Bovendien wordt modulair gebouwd: de 430 houten modules worden in een fabriek geprefabriceerd en vervolgens snel ter plaatse in elkaar gezet, wat resulteert in minder bouwtijd en overlast.

Het project bestaat uit 103 appartementen, gebouwd met een snelheid van drie appartementen per dag. De oplevering wordt medio volgend jaar verwacht. Ondanks de gebruikelijke rechte lijnen van modulair bouwen, heeft Xylino een unieke gevelkromming dankzij een innovatief ontwerp van Arons & Gelauff Architecten, die trappenhuizen en fietsenbergingen als scharnierpunten gebruikten om een driehoekig huizenblok te realiseren op een driehoekig perceel. 

Het is de bedoeling dat het complex in 2024 wordt opgeleverd.

Meer informatie: www.de-alliantie.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!